Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Stratocúmulus undulatus, un cel dramàtic

dijous, 22 de juliol de 2010


Aquests núvols que veiem aqui són stratocúmulus de la varietat undulatus. Els stratocúmulus són núvols baixos i es presenten generalment en capes més o menys extenses que poden presentar diverses formes. Quan el núvol és suficientment opac per ocultar totalment el sol, la superfície inferior d'aquests núvols acostuma a ser irregular i mostra molt de relleu com podem veure a les fotografies. La varietat undulatus significa que aquestes capes de núvols presenten ondulacions al llarg de tota la superfície. Encara que la seva apariència sembli molt amenaçadora i amb un cert aire dramàtic, no acostumen a portar precipitació i, si la porten, aquesta és feble.


Fotografies: R.Baylina/Conxi C.
Nota: feu clic a les imatges per veure-les en gran.
Tots els drets de les imatges estan reservats.

1 comentaris:

GLÒRIA ha dit...

Vem passar la nit, de la tormenta al càmping la Presalla, en una tenda nova que no haviem provat mai, amb un nen de 4 anys i una nena de 7 mesos, va ser tota una aventura!!!

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP