Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

L'Observatori de l'Ebre, una visita molt interessant

diumenge, 4 de juliol de 2010


L'Observatori de l'Ebre és un institut de recerca fundat al 1904 pels jesuïtes on s'estudien els següents temes: ionosfera, geomagnetisme, sismologia, meteorologia, clima i activitat solar. Es un centre adscrit al CSIC i a diversos organismes oficials, entre ells, el ministeri de Medi Ambient, l'AEMET i la Universitat Ramon Llull. Actualment és una fundació dirigida per un Patronat format per onze organismes oficials, entre ells la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Roquetes que és on es troba l'observatori.
Es un centre dedicat sobretot a l'estudi de les relacions Sol-Terra, la física solar i terrestre, està organitzat en diversos pavellons, entre els quals trobem, el pavellò sísmic, el pavelló astronòmic, el meteorològic, el magnètic, a més d'una biblioteca i una residència per a investigadors científics per a l'observació i recerca i formació.
Els registres i les dades que conté aquest observatori són d'un valor incalculable per l'antiguitat i el rigor amb que han estat preses, per exemple, els arxius sísmics i ionosfèrics són els més llargs d'Espanya, i conté dades meteorològiques des de 1880, una sèrie de més de 100 anys.

Instal·lacions exteriors i pavellonsSecció de sismologia
Secció d'astronomiaSecció de meteorologiaFeu clic a les imatges per veure-les en gran.
Fotografies: R.Baylina/Conxi C.
de la visita feta el 4 de juliol de 2010

Més informació: Observatori de l'Ebre
No us perdeu l'apartat d'efemèrides: http://www.obsebre.es/php/meteosol/efemerides.php
on podem llegir que al 1506 l'Ebre es va gelar totalment i s'hi podia passar caminant per sobre.

2 comentaris:

MeteoTortosa ha dit...

Si heu estat a les meves terres i no m'heu avisat...va habé un follón que no sabe ni donde sa metio !!!

Meteopallars ha dit...

Quina calorada que fa a la teva terra Lluis, a veure quan tornes cap al Pallars a refrescar-te, t'esperem.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP