Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La Vall d'Oueil al cor dels Pirineus

dilluns, 26 de juliol de 2010La vall d'Oueil, és una vall secundària i molt tranquila a només 15 minuts de Luchon (França), però que amaga unes vistes i un paisatge impressionants. La vall en sí és coqueta, amb uns poblets pintorescs que van dels 1.000m als 1.400m, seguint el curs del riu Neste d'Oueil, i al final de la vall s'arriba a una petita estació d'esquí anomenada Bourg d'Oueil. D'allà parteix una bonica carretera de muntanya que ens porta fins al Port de Balès, un mirador espectacular del Pirineu on es veu l'Aneto, les Maleïdes i un munt de cims on quedar-se bocabadat (ja penjarem fotografies en una entrada apart en breu). La vall d'Oueil pertany al departament de l'Alt Garona a la regió de Midi-Pyrénées.

Els pobles que formen la vall són: Benque Dessous-Dessus (1.050m), Saccourvielle (1.019m), Saint Paul (1.120m), Mayregne (1.160m), Caubous (1.255m), Cirès (1.306m) i Bourg d'Oueil (1.339m). En les fotografies podeu veure els diferents pobles, les vistes i altres detalls de la vall així com un mapa de situació.


Fotografies: Conxi C./R.Baylina. Abril 2010.
Feu clic a les imatges per veure-les en gran.

Tots els drets de les fotografies estan reservats.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP