Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Flors pirinenques

dilluns, 12 de juliol de 2010

Recopilació de flors d'aquesta última setmana al pirineu, a veure si la Núria o algú més s'anima a posar-ne el nom...

Fotografies: R.Baylina/Conxi C.

4 comentaris:

Núria ha dit...

Quina mà de flors!!
Miraré de donar-vos un cop de mà amb els noms: 1. Una campànula però no sé dir-vos quina; 2. La didalera (Digitalis purpurea); 3. Només amb la flor és difícil de dir; 4. Diria que fiteuma pirinenc (Fiteuma spicatum); herba viperina (Echium vulgare) li diuen així perquè la flor recorda el cap d'un escurçó; 5. Fiteuma orbicular (Fiteuma orbiculare); 7. difícil de dir...; 8. Sembla un lliri safranat (Lilium bulbiferum); 9. Epilobi (Epilobium angustifolium); 10. Clavell de pastor (Dianthus hyssopifolius); 11. Trepadella (Onobrychis sp. argentea?) no tinc clara l'espècie; 12. ni idea!; 13. Sembla una tulipa però no sé quina; 14. Gerani de prat (Geranium pratense); 15. És el fruit de la rosella, quan ja ha perdut els pètals vermells (Papaver rhoeas).
Espero que us hagi servit d'ajuda. Pot ser que hi hagi errades, així que si algú vol fer alguna rectificació benvinguda serà!!

Meteopallars ha dit...

Moltíssimes gràcies Núria, esperavem la teva aportació, ja que nosaltres no sabemm anomenar allò que fotografiem.
A veure si la propera vegada les podem catalogar i per suposat comptem amb el teu ajut.
Moltes gràcies i una abraçada des del Pallars.
Ramon i Conxi

Núria ha dit...

Hola,

Si us interessa i sou per aquí, el dia 5 d'agost faig una sortida de flora alpina a Ós de Civís (Alt Urgell) pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. Us podeu inscriure a l'oficina del Parc.

Meteopallars ha dit...

Moltes gràcies Núria per la informació, tractarem d'anar-hi.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP