Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Els Muntanyans, espai natural

dimecres, 14 de juliol de 2010


Els Muntanyans és un espai d'interés natural arran de costa, situat entre Torredembarra i Creixell, que alberga un ecosistema amb dunes semimòbils i llagunes d'aigua salada al costat d'una platja protegida com a espai natural, rodejada de vegetació i que ocupa una estreta franja de marismes, de les últimes zones que queden verges a vora mar.
Fotografies: Ramon i Conxi
Més informació a: http://muntanyans.gepec.org/
Feu clic a les fotografies per veure-les en gran.

1 comentaris:

ramon ferré ha dit...

moltes gràcies per visitar-nos i fer publicitat del nostre web

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP