Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

El Querforadat, impressionants vistes al Cadí

dimecres, 7 de juliol de 2010


El Querforadat és un bonic poble situat a 1.400m d'altitud, molt obert al final de la vall, que pertany a la subcomarca del Baridà (Alt Urgell) des del que es poden contemplar unes vistes magnífiques a la paret nord de la serra del Cadí i les seves famoses canals.
Un quer és una penya, sobre la gran roca del qual hi havia el castell del Quer. El poble, doncs, és edificat a redós del seu roquer, damunt la riba esquerra del riu del Quer, des d'on gaudeix d'un magnífic panorama sobre la serra de Cadí.
Les fotografies corresponen a finals del passat mes de març, per això hi ha tanta neu al Cadí.
Fotografies: Conxi C. i R.Baylina.
Feu clic sobre les imatges per veure-les en gran.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP