Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 29 de juliol de 2010

dijous, 29 de juliol de 2010


El dia ha començat amb pocs núvols i gairebé serè i amb els pas de les hores s'ha tapat progressivament, sobretot més cap al sud de la comarca. Les nuvolades han anat passant i les tempestes s'han generat al sud, al Pallars Jussà però han viatjat ràpidament cap a l'est. Les quantitats deixades han sigut gairebé inapreciables. A mitja tarda s'ha asserenat i al vespre s'ha cobert de nou el cel amb uns 6/8 d'estratocúmuls.
A migdia hem pogut veure l'halo solar com mostrem en aquestes fotografies, una feta des d'Esterri d'Àneu i l'altra des de Llessui.

ESTERRI D'ÀNEU 960m.
T. Màxima: 26,6ºC
T. Mínima: 14,3ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 23,4ºC
T. Mínima: 15,2ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: ºC
T. Mínima: ºC

RIBERA DE CARDÓS 898m.
T. Màxima: 27,9ºC
T. Mínima: 13,5ºC

LLAGUNES 1.308m.
T. Màxima: 25,1ºC
T. Mínima: 14,8ºC

SORT 680 m
T. Màxima: 30,8ºC
T. Mínima: 14,9ºC

BONAIGUA 2.266m
T. Màxima: 13,4ºC
T. Mínima: 7,9ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP