Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Dades 16 de juliol de 2010

divendres, 16 de juliol de 2010

El dia ha començat serè i assolellat amb creixement de nuvolades a la tarda que han deixat algun ruixat dispers sense importància. Les màximes han pujat una miqueta i les mínimes han baixat, la nit passada ha estat més fresca. Les tempestes avui han afectat al sud de Catalunya, a l'àrea dels Ports i també al nordest. De la tempesta dels ports era ben visible l'enclusa del cumulunimbus des de Tarragona capital com podeu veure a la imatge.La tempesta es veu molt bé al canal visible del meteosat i l'enclusa era espectacular, fins i tot, ha cobert el sol durant una llarga estona a Tarragona.


ESTERRI D'ÀNEU 960m.
T. Màxima: 30,8ºC
T. Mínima: 10,2ºC

LLESSUI 1.400m.
T. Màxima: 26,4ºC
T. Mínima: 14,8ºC

PLANES DE SON 1.560m
T. Màxima: 25,2ºC
T. Mínima: 8,7ºC

RIBERA DE CARDÓS 898m.
T. Màxima: ºC
T. Mínima: ºC

LLAGUNES 1.308m.
T. Màxima: ºC
T. Mínima: ºC

SORT 680 m
T. Màxima: 35,4ºC
T. Mínima: 11,7ºC

BONAIGUA 2.266m
T. Màxima: 19ºC
T. Mínima: 9,5ºC

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP