Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Niebla humeante

dilluns, 19 de novembre de 2007

En estos días frios a primeras horas de la mañana se podia ver como las aguas de los embalses humeaban, en este caso, podemos ver el embalse de la Guingueta.
Embassament de la Guingueta.
Foto: Conxi Ciurana

¿Que es la niebla humeante y como se forma?La niebla humeante, a menudo llamada "humo de mar", se forma en Invierno cuando aire frío y seco proveniente de áreas terrestres, llega a aguas oceánicas relativamente cálidas. También se da en superficies de agua extensas como pantanos o embalses.


La humedad se evapora rá­pidamente de la superficie de agua, pero debido a que el aire frío solo puede contener una pequeña cantidad de vapor de agua, la condensación se lleva a cabo sobre la superficie del agua y aparece como "vaho", subiendo del agua. Esta niebla está com­puesta enteramente por gotas de agua que a menudo se congelan rápidamente y caen de nuevo al agua como partí­culas de hielo.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP