Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Episodio de fogony. 6 de noviembre de 2007

diumenge, 11 de novembre de 2007

Espectacular episodio de Fogony.

El dia 6 de noviembre se ha dado un espisodio de Fogony, en este caso de "falso fogony", que ha sido registrado por el observatorio meteorológico de Sort. Aqui teneis las gráficas del termohigrógrafo del observatorio de Sort donde podemos ver, por un lado la espectacular oscilación térmica de 24ºC y la fuerte caida de la humedad, que de tener una humedad cercana al 100% ha disminuido hasta el 13%,el causante de todo ello ha sido el "falso Fogony" debido al viento de Puerto. Se le llama falso fogony porque se ha dado el episodio de fogony sin que precipite en la vertiente norte.
Gráfico de temperatura


Gráfico de humedad.
Fotos: Ramon Baylina

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP