Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Datos 27 de noviembre de 2007. Continua el fogony.

dimarts, 27 de novembre de 2007

Continúa el falso fogony. Las temperaturas mínimas han sido suaves, ha seguido soplando viento de puerto y el cielo ha estado bastante cubierto durante buena parte del día. Hoy se han podido ver nubes lenticulares y una puesta de sol sobre el Tesso de Son como ésta.


Son. Foto: Conxi Ciurana

SORT 690m.
T. Máxima: 14,3ºC
T. Mínima: 11,9ºC

LLESSUI 1.410m.
T. Máxima: 10,3ºC
T. Mínima: 5,7ºC
Racha máxima de viento: 86,9 km/h

ESTERRI D’ÀNEU 960m.
T. Máxima: 10,8ºC
T. Mínima: 6ºC
Racha máxima de viento: 59,5 km/h

RIBERA DE CARDÓS 898m.
No hay datos.

ESCALÓ.
Temperatura: 7,5ºC a las 19h.

BONAIGUA 2.250 m
T. Máxima: -4,2ºC
T. Mínima: -6,1ºC

PIC DE L'ORRI 2.440m
Temperatura: -1,7ºC a las 20h.

El episodio de falso fogony de ayer y hoy lo podemos ver en estas gráficas del termohigrógrafo del Observatorio de Sort, en la primera podemos ver como la temperatura se mantiene a lo largo de todo el día, no se produce el descenso habitual de la temperatura nocturna. Y en la segunda podemos ver como la humedad en lugar de aumentar durante la noche, ésta se mantiene igual que durante las horas diurnas.


Fotos: Ramon Baylina

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP