Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Benvinguts / Bienvenidos al Blog

diumenge, 11 de novembre de 2007

Benvinguts al Blog de Meteorologia del Pallars Sobirà.

Foto: Conxi Ciurana

Feia temps que ens rondava la idea de crear un blog on comentar les notícies i el dia a dia de l'actualitat meteorològica que esdevé a les nostres contrades, a més a més de consultar la web de http://www.meteosort.com/ que proporciona la informació més rigorosa i a temps real del que succeeix a la capital del Pallars, en aquest blog volem plasmar tota la informació meteo de que disposem gràcies a les dades d'altres estacions automàtiques instal·lades per la comarca. Des d'aquest racó us animem a que poseu més estacions meteorològiques arreu de la comarca i ens ho feu saber per a fer difusió de tot el que estigui al nostre abast per fer d'aquesta comarca un punt de referència meteorològica per a l'estudi del clima pirinenc de muntanya.

Com que és un blog fer per aficionats al tema, i conscients com som de que ens segueix molta gent de fora de Catalunya hem pensat d'escriure en llengua castellana per a que pugui accedir tothom a la informació, esperem que sigui de la vostre comprensió.

Sigueu tots benvinguts.


----------------------------------------------------------------------------------

Bienvenidos al Blog de Meteorologia del Pallars Sobirà.


Hace ya tiempo que teníamos la idea de crear un blog donde comentar las noticias y el dia a dia de la actualidad meteorológica de esta comarca de altivas montañas, además de consultar la web http://www.meteosort.com/ que proporciona la información más rigurosa, completa y a tiempo real de todo lo que sucede en la capital del Pallars, en este blog queremos plasmar toda la información meteo de que disponemos gracias a los datos de otras estaciones meteorológicas automáticas que hay instaladas por la comarca.
Desde este rincón os animamos a todos los municipios y particulares que coloqueis más estaciones meteorológicas por toda la comarca, y nos lo hagais saber para hacer difusión de todo lo que esté a nuestro alcance, y poder hacer de esta comarca un punto de referencia meteorológica para el estudio del clima pirenaico de montaña.

Bienvenidos a este blog.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP